Rubriken i ett blogginlägg är viktigare än man tror, den fungerar ju lite som en löpsedel åt resten av bloggen.

När jag skriver blogginlägg så börjar det oftast med en idé, som sedan bara blir en rubrik på det tilltänkta inlägget. Därefter sparar jag ner ett tomt dokument med endast rubriken i Google docs. Sen kan det dröja dagar eller veckor innan jag skriver klart inlägget.

När jag väl skriver klart inlägget så ändras ofta rubriken några gånger beroende på hur innehållet i inlägget utformar sig i övrigt.

Är det klart sådär? Bara att publicera inlägget på bloggen och hoppas den hamnar så högt upp som möjligt när man gör sökningar i Google. Ja, så enkelt kan det givetvis vara, om man så vill.

Man bör ändå fundera på följande saker när man väljer rubriken till inlägget:

- Rubriken bör vara så kort som möjligt, men inte så kort så den blir intetsägande

- Rubriken bör vara intressant. Om inlägget hamnar högt upp i Googles sökresultat, så kan det vara helt avgörande om länken heter “Skapa en avatar på nätet” eller “Gör din egen avatar gratis”.

- Rubriken bör innehålla tänkbara sökord. Med vilka ord söker folk i Google efter det du skrivit om i inlägget? Få med såna sökord i rubriken. Här är Google till stor hjälp, bara att skriva in ord i sökrutan och Google föreslår vanliga sökningar.

Man bör inte underskatta rubrikens betydelse i blogginlägg. Bra rubrik är lika med mer besök till bloggen, dålig rubrik ger sällan mer besök.

 

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates