Är du nybliven WordPress bloggare och söker efter nyttiga tillägg för din blogg? Det finns ju tusentals tillägg för WordPress, men är man nybörjare så ska man vara försiktig och inte ladda ner massvis med tillägg direkt. Det räcker nämligen med att ett enda tillägg inte riktigt är kombatibelt med din version av WordPress, så kan den krascha hela din blogg.

Här nedan följer fem stycken tillägg som jag absolut tycker man ska installera till sin WordPress blogg:

Broken Link Checker När man bloggar så länkar man till olika webbadresser i sina inlägg. Till slut har man hundratals länkar och det blir omöjligt att hålla koll på vilka som fungerar. Dessutom är trasiga länkar inte bra för en blogg i Googles index, den kan lätt tappa placeringar i sökresultaten om den innehåller massa trasiga länkar. Det här tillägget kollar av samtliga länkar med jämna mellanrum. Länkarna är lätta att redigera eller ta bort helt från inläggen med hjälp av tillägget.

Disqus Comment System WordPress egna kommentarsfunktion i all ära, men Disqus är ett kanon tillägg. Man kan kommentera bloggens inlägg genom att logga in med sitt Twitter, Google, eller Facebook login. Dessutom kan man installera en Disqus app till sin smartphone och på så sätt få kommentarerna direkt till mobilen så fort någon kommenterat ett inlägg. Givetvis går det bra att svara på kommentaren direkt via mobilen också.

Google Analyticator Använder du redan Google Analytics? Det här tillägget gör att du enkelt kan lägga in Google Analytics koden på din WordPress blogg. Dessutom får du statistik från Google Analytics direkt till din WordPress kontrollpanel.

Google XML Sitemaps Det här tillägget genererar en XML sitemap och på så sätt indexeras din blogg bättre och snabbare i sökmotorer som Google och Bing.

Yet Another Related Posts Plugin Har du bloggat om tillägg till WordPress? Du kanske har skrivit om samma ämne tidigare? Det här tillägget placerar länkar till liknande inlägg i slutet av varje bloggpost. Ett bra sätt att ge besökaren mer att läsa om. De kanske hittar någonting som de precis läst på din blogg och vill veta mer om samma ämne.

Binero har skrivit om 5 andra WordPress tillägg, de kan du läsa om här.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates